Rambo I: First Blood DVD movie collectible [Barcode 012236126522] - Main Image 1
Rambo I: First Blood DVD movie collectible [Barcode 012236126522] - Main Image 2
Rambo I: First Blood DVD movie collectible [Barcode 012236126522] - Main Image 3
Title:
Rambo I: First Blood
Synopsis:
Vietnam-veteranen John Rambo (Sylvester Stallone) luffar runt USA för att söka rätt på sina kompisar från kriget, men inser sakta att resten av hans enhet har dött. En dag kommer han till en bortglömd liten stad, Hope, och stöter där på sheriffen Will Teasle (Brian Dennehy). Sheriffen ogillar att ha ovårdade och skumma typer drivandes omkring och vill att Rambo ger sig av omedelbart. När Rambo fåordigt och trotsigt vägrar arresteras han. Sedan vägrar han prata på tilltal, vilket provocerar småstadspoliserna så att de misshandlar honom. Rambo blir psykotisk och lyckas fly efter att ha misshandlat några poliser svårt, och tar sig med motorcykel upp i bergen, men Teasle och hans mannar är inte långt efter, och de tar med sig hundar.

Galt, en av poliserna som misshandlat Rambo i arresten, har ordnat en helikopter, och beskjuter Rambo, mot Teasles order. Rambo försvarar sig genom att kasta sten mot helikoptern, vilket leder till att Galt faller från helikoptern och dör. När Teasle vill fånga Rambo med sina mannar får han besked om Rambos meriter: han var med i Gröna baskrarna, och fick kongressens hedersmedalj, men Teasle bestämmer sig ändå för att leta reda på Rambo i skogen. Rambo övermannar poliserna en efter en, men låter dem leva, med budskapet ”Låt mig vara”.

När förstärkningar kommer, dyker också Rambos f.d. överordnade, överste Trautman, upp. Han varnar Teasle för att Rambo kommer att vinna över Teasles 200 man, men Teasle vägrar att lyssna.

Till slut lyckas en enhet från nationalgardet omringa Rambo utanför ett gruvschakt, men mot sina order skjuter de sönder ingången med en pansarvärnsgranat, och de drar slutsatsen att Rambo dödats vid explosionen. Rambo har dock tagit sig längre in, och ut en annan väg. Han stjäl en av militärens lastbilar och sätter eld på en bensinstation för att locka iväg de övriga poliserna, vilket leder till en uppgörelse, man mot man mellan Teasle och Rambo. I uppgörelsen skottskadar Rambo Teasle som dock överlever, varefter han nedbruten och gråtande faller ihop i ett hörn där Trautman finner honom.
Format:
DVD
Fandango at Home
Show More
Movie Release Year:
1982
Rating:
R
Barcode:
012236126522
Genre:
Action
Show More
Edition:
Rambo 1
Show Type:
Movie
Series:
Rambo
Series Order:
1
Original Aspect Ratio:
2.35:1
Actors:
Brian Dennehy
Show More
Directors:
Ted Kotcheff
Show More
Runtime:
97
Country of Purchase:
United States
Release Date:
1982-10-22
Studios:
Artisan
Show More
Codec:
MPEG-2
Resolution:
720p
Item Aspect Ratio:
16:9
Size:
4.7 GB (DVD)
Discs:
2
Region:
1
Packaging:
Keep Case
Audio:
DTS-HD Master 5.1 - English
Dolby Digital 5.1 - English
Dolby Digital 2.0 - English
Show More
Subtitles:
Spanish
Show More
Extras:
Audio Commentary
Theatrical Trailers
Teaser Trailers
Making Of
Documentary
Cast Biography
Show More
Automatic Estimated Value:
~$5.38
Automatic Estimated Date:
2024-06-11
Date Added:
2018-02-07 18:13:09
Check out these other items in our database: